Jorma Kääriäinen jättää esiintymislavat toistaiseksi

7. elokuuta 2013

Yli 35 vuotta suomalaisia esiintymislavoja kiertänyt Jorma Kääriäinen on päättänyt toistaiseksi vetäytyä esiintymislavoilta ja pitää ensimmäisen kunnon tauon lähes 20 vuoteen. Tarkoitus on rauhassa tuumailla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Jorma Kääriäinen aloitti uransa jo 70-luvun lopulla kiertäen Suomen lavoja Freddie Falcon nimellä. Suuremman yleisön tietoon hän nousi otettuaan vastaan Agents-yhtyeen solistin tehtävän vuonna 1995. Jorma Kääriäisen ja Agentsin suursuosio lähti vyörymään vuonna 1998 toteutetun "Laulava sydän" -TV-ohjelman myötä. Jorma Kääriäinen jatkoi Agentsin vakituisena solistina syksyyn 2006 saakka. Syksyllä 2009 Kääriäinen oli yhdessä Topi Sorsakosken ja Vesa Haajan kanssa solisteina Agentsin 30-vuotisjuhlakiertueella.

Välittömästi edellisen pestin loppumisen jälkeen syksyllä 2006 alkoi Jorma Kääriäisen yhteistyö Riku Niemi Orchestran kanssa. Liki 7 vuotta jatkunut yhteistyö on tuottanut aikakirjoihin kymmenittäin loppuunmyytyjä konserttisaleja, satoja muita esiintymisiä sekä 3 yhteistä CD-levyä. Tämän
jakson suurimpana huipentumana voidaan pitää keväällä 2008 maamme jäähallit täyttänyttä "Vihdoinkin" -kiertuetta, jossa muina solisteina olivat Kari Tapio ja Paula Koivuniemi.

Jorma Kääriäinen on näin ollut yhtä kyytiä tien päällä vuodesta 1995 lähtien. Tämän kesäkauden alkupuolella ilmaantuneet välilevyvaivat ovat pitäneet laulajan osan kesää lähes liikuntakyvyttömänä. Näiden vaivojen myötä oli varsin luonnollinen päätös pitkään tiiviinä jatkuneen keikkailun lopettamisesta toistaiseksi. "Joskus on hyvä pysähtyä miettimään tulevaisuutta!"

  • Raksun talli Oy
  • Lyhtytie 24 B
  • 00750 Helsinki
  • info@raksuntalli.fi